Laatste 10 plekken onthuld!

Op vrijdag 26 augustus zijn de laatste 10 plekken van de campagne “het ontdekken waard” onthuld. Dit zijn de laatste 10 van in totaal 21 bijzondere plekken in Roermond, die door de inwoners van Roermond zijn voorgedragen.

Roermond heeft ontzettend veel mooie en bijzondere verborgen plekjes. Dát heeft de campagne “het ontdekken waard” bewezen! Op vrijdag 10 juni heeft wethouder Angely Waajen in het bijzijn van de betrokken de eerste tien plekken onthuld en vanaf 26 augustus zijn alle 21 ontdekken waard plekken bekend! 

Al deze plekken zijn op een mooie en soms ook verrassende manier gefotografeerd. Op deze website is achtergrondinformatie te vinden over alle plekken en staat aangegeven waar, wanneer en hoe de plekken te bezoeken zijn. 

Het doel van de campagne “het ontdekken waard” is Roermondenaren stimuleren om nieuwe plekken van Roermond te gaan ontdekken. Door bijzondere plekken een plaats te geven op de verkiezingsborden, die verspreid staan door de hele gemeente, hoopt Citymanagement Roermond de interesse te wekken van de inwoners zodat ze meer op pad gaan in de eigen gemeente. 

16 van de 21 plekken zijn nu ook te bewonderen op de verkiezingsborden die verspreid staan door de hele Gemeente Roermond. Soms zullen de verkiezingsborden in gebruik zijn ter promotie van diverse activiteiten in de Gemeente Roermond. De foto's van de ontdekken waard plekken zullen daardoor rouleren op de verkiezingsborden.

De 21 ontdekken waard plekken zijn:

CAROLUSKAPEL - ROERMOND
CUYPERSHUIS - ROERMOND
ECI CULTUURFABRIEK - ROERMOND
GRAF MET DE HANDJES - HET OUDE KERKHOF - ROERMOND
ISABELLE GREEND - OOLDER GREEND - OOL
KAPEL IN ’T ZAND - ROERMOND
KASTEEL HILLENRAAD - SWALMEN
KASTEELHOEVE ZUIDEWIJK SPICK - BOUKOUL
KRUISWEGPARK - ROERMOND
MAASNIELDERBEEK, SCHAATSVIJVER - MAASNIEL
MEANDERENDE SWALM IN HET GROENEWOUD - SWALMEN
MONUMENTALE GEVELS ’T VELD - ROERMOND
NATUURGEBIED HAMMERVELD-OOST -  ROERMOND
PRAALGRAF MUNSTERKERK - ROERMOND
RATTENTOREN -  ROERMOND
ROSSLAG - HERTEN
SINT DIONYSIUSKERK - ASSELT
TEEKENSCHOOL - ROERMOND
UITZICHT VANAF HET BOVENSTE PARKEERDEK VAN HET ROERCENTER - ROERMOND
URSULINENKAPELLETJE - ROERMOND
VOORSTAD ST. JACOB - ROERMOND