Privacystatement

Citymanagement Roermond heeft als doel het bevorderen van de economische ontwikkeling van de stad Roermond. Citymanagement Roermond zorgt ervoor dat nieuwe ontwikkelingen op gang komen, organisatorisch in goede banen worden geleid en partijen bij elkaar worden gebracht. Citymanagement Roermond legt de lat hoog en doet er alles aan om te adviseren, ideeën aan te dragen, structuur aan te brengen en projecten op te zetten. 

Bezoekt u deze website, dan verwerkt Citymanagement Roermond uw persoonsgegevens. In dit privacystatement leest u welke gegevens dit zijn en wat wij daarmee doen. 

Soort gegevens
Op hetontdekkenwaardroermond.nl verwerken wij, net als elke website, IP-adressen van websitebezoekers. Een IP-adres kan een persoonsgegeven zijn. 

Cookies
Deze website maakt gebruikt van een cookie van Google Analytics ten behoeve van het analyseren van het internetverkeer op de website. Ook maakt deze site gebruik van een cookie van ShareThis ten behoeve van het kunnen delen van content uit deze website via social media kanalen. Lees de privacyverklaring van Google Analytics en ShareThis om te zien hoe zij omgaan met de persoonsgegevens die zij verzamelen.

Privacy wetgeving en Google Analytics
Zoals hieronder beschreven in de officiële verklaring die Google Analytics gebruikers op hun website moeten plaatsen maakt deze website gebruik van Google Analytics. Dit programma levert belangrijke statistieken over aantallen bezoekers, de bezochte pagina’s, de verkeersbronnen en andere essentiële informatie waarmee wij deze website voortdurend kunnen verbeteren voor de gebruikers. Deze statistieken zijn anoniem en niet te herleiden tot een bepaalde persoon of gebruiker. Er wordt geen gebruik gemaakt van ‘behavioural targeting’ waarmee u op basis van uw klikgedrag speciale inhoud krijgt te zien; uw surfgedrag blijft volledig anoniem. De gegevens blijven gedurende 26 maanden beschikbaar. Gegevens uit formulieren worden nooit in Analytics verwerkt of opgeslagen. 

Google Analytics maakt gebruik van een cookie, dat is een klein bestandje dat op uw computer wordt opgeslagen. Wij hebben Google Analytics conform de privacy wetgeving ingericht, zodat er geen toestemming vooraf van de gebruiker nodig is.

IP adressen worden gemaskeerd en gegevens niet gedeeld

Het cookie van Google Analytics is een ‘first party cookie’, dat wil zeggen dat het cookie officieel eigendom is van Citymanagement Roermond en niet van Google. Dit cookie wordt niet gebruikt voor advertenties of andere commerciële doeleinden. Citymanagement Roermond heeft een verwerkersovereenkomst met Google. Daarnaast is Google Analytics zo ingesteld dat IP-adressen anoniem zijn gemaakt, zodat gegevens nooit naar u of uw IP adres te herleiden zijn. Verder wordt vanuit het Analytics account van Citymanagement Roermond geen informatie gedeeld met Google of andere partijen. Daarmee is het Analytics cookie van Citymanagement Roermond een niet-privacy gevoelig first-party cookie dat nodig is om de kwaliteit en veiligheid van cityroermond.nl te kunnen waarborgen.

Opt-out
Als u het script van Analytics liever helemaal wilt blokkeren dan kunt u hier een opt-out plugin voor Google Analytics downloaden: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout. Met deze plugin telt uw bezoek niet meer mee in de statistieken van alle websites die Google Analytics gebruiken.

Google Analytics – verklaring van Google
Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe bezoekers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde anonieme informatie over uw gebruik van de website wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe deze website wordt gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor de eigenaar van deze website (Citymanagement Roermond) en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie alleen aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. U kunt het gebruik van cookies weigeren door in uw browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen u er echter op dat u in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.

Verstrekken persoonsgegevens aan andere partijen
Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan andere partijen (derden), tenzij dat noodzakelijk is om aangifte te doen van strafbare feiten.

Uw privacyrechten
U heeft recht op inzage in uw persoonsgegevens (artikel 35 van de Wbp) en het recht om correctie of verwijdering van uw persoonsgegevens te vragen (artikel 36 van de Wbp). Daarnaast kunt u verzet aantekenen tegen het gebruik van uw gegevens.

Contactgegevens Citymanagement Roermond
Postadres:
Postbus 244
6040 AE Roermond

Bezoekadres:
Ondernemersplein Limburg
Steegstraat 5
6041 EA Roermond
T 0475 - 337 222
E info@cityroermond.nl

Ontdek Roermond per fiets

De ontdekken waard locaties zijn met elkaar verbonden middels een fietsroute. De fietsroute is een initiatief van Citymanagement Roermond i.s.m. VVV Midden-Limburg.De fietsroute is zo veel mogelijk gekoppeld aan het fietsknooppuntennetwerk, waardoor het een aantrekkelijke route is om te fietsen.

Lees meer

Laatste 10 plekken onthuld!

Op vrijdag 26 augustus zijn de laatste 10 plekken van de campagne “het ontdekken waard” onthuld. Dit zijn de laatste 10 van in totaal 21 bijzondere plekken in Roermond, die door de inwoners van Roermond zijn voorgedragen.

Lees meer

Caroluskapel

“De voormalige klooster- en seminariekapel ligt niet direct langs de openbare weg en wordt daarom door bezoekers makkelijk over het hoofd gezien. Dat dit onterecht is, zal iedereen beamen die de weg naar de Caroluskapel wel heeft gevonden.”

Lees meer

Cuypershuis

“Het Cuypershuis is hét museum over de Roermondse architect / ontwerper Pierre Cuypers.“

Lees meer

ECI Cultuurfabriek

“Het gebouw is zo’n 40 jaar niet in gebruik geweest en kon door iedereen worden binnen gegaan. Vaak werd graffitti achtergelaten. Bij de restauratie zijn veel oude elementen intact gelaten (soms zelfs graffiti) waardoor de ECI Cultuurfabriek een levend kunstwerk is geworden.”

Lees meer

Graf met de handjes - Het Oude Kerkhof

“Dit grafmonument toont symbolisch, middels de in elkaar verstrengelde handen boven de scheidsmuur tussen het protestantse en het katholieke deel van de begraafplaats, de onvoorwaardelijke liefde, ook na de dood”.

Lees meer

Isabelle Greend - Oolder Greend

“Ongerepte natuur tussen de waterplassen waar Roermond zo bekend van is. De rust en de ruimte die de natuur krijgt om zich te ontwikkelen. Zo leven er Konikpaarden en Galloway runderen. 
Aan de rand van de waterplassen is een uniek onbekend stukje Roermond.”

Lees meer

Kapel in het Zand

“De Kapel in 't Zand is gesitueerd op een mooie verstilde plek in een parkachtige omgeving. De plek is van historisch belang voor Roermond.”

Lees meer

Kasteel Hillenraad

“Het enige echte kasteel van Roermond ademt schoonheid en historie.”

Lees meer

Kasteelhoeve Zuidewijk Spick

“De schoonheid waarmee deze oude hoeve staat te pronken in het landschap.”

Lees meer

Kruiswegpark

“Het is een rustgevende plek, met mooie flora en fauna. Vooral als er activiteiten zijn en het park wordt mooi aangelicht, zoals bij het klank- en lichtspel, heeft het park iets magisch.”

Lees meer

Maasnielderbeek - Schaatsvijver

“De Maasnielderbeek, een mooi stuk natuur in de stad. Er zijn wandel- en fietspaden en diverse wandelroutes. De flora en fauna is zeer divers en laten je elke dag weer iets anders beleven”.

Lees meer

Meanderende Swalm in het Groenewoud

“De meanderende Swalm in dit bosrijke gebied is puur natuur”. 

Lees meer

Monumentale gevels het Veld

“De woningen met de monumentale gevels maken deel uit van het eerste grote woningcomplex in de toenmalige nieuwbouwwijk ’t Veld. Zij getuigen van vakbekwaamheid uit het begin van de 20e eeuw.”

Lees meer

Natuurgebied Hammerveld-Oost

“De mooie natuur en rust, midden in de stad, waarbij groen en water voor steeds afwisselende taferelen zorgen.”

Lees meer

Praalgraf

Op vrijdag 11 maart heeft wethouder Angely Waajen in het bij zijn van de selectiecommissie, de pers en Deken Merkx van het bisdom Roermond de eerste plek onthuld die het ontdekken waard is: het praalgraf in de Munsterkerk.

Lees meer

Rattentoren

“Wie heeft de Rattentoren op zondagmiddag niet ontdekt met zijn maquette van 
middeleeuws Roermond op de boven verdieping?”

Lees meer

Rosslag Herten

“Een zalige plek om op het water te genieten van de skyline van Roermond”.

Lees meer

Sint Dionysiuskerkje

“De historie die je ziet en voelt als je op deze plek vertoeft en goed om je heen kijkt.”

Lees meer

Teekenschool

“Deze school is niet alleen van buiten prachtig, maar ook van binnen is die mooi, de prachtige trap en de mooie tegels in de gang, en het prachtig metselwerk zijn me altijd bijgebleven.”

Lees meer

Uitzicht parkeerdek Roercenter

“Je hebt er een geweldig zicht op Roermond en omgeving. Het is een unieke locatie omdat je de gebouwen van de bovenkant kunt bekijken. Er is heel veel te zien. Echt een unieke plek.” 

Lees meer

Ursulinenkapel

“Het kapelletje is een typisch voorbeeld van monumentaal erfgoed dat bijna helemaal niemand kent. Het zit helaas verstopt tussen een kantoorflat en een aantal andere gebouwen/woningen. Het wordt tijd dat dit monumentale pareltje eindelijk eens de aandacht krijgt die het verdient.”

Lees meer

Voorstad St.Jacob

“De prachtig voorstad met de oude gebouwen, waarvan het Achterhuis een prominente plaats inneemt met recht daar tegenover het smalle steegje De Drink.”

Lees meer

De aandragers

De campagne het ontdekken waard heeft veel positieve reacties opgeleverd, waardoor we kunnen spreken van een geslaagde campagne. Echter was deze campagne nooit geslaagd zonder de inwoners van de Gemeente Roermond die de bijzondere plekken hebben aangedragen. 

Lees meer

Selectiecommissie

Aan de onafhankelijke selectiecommissie de moeilijke taak om uit alle inzendingen de 20 meest karakteristieke plekken voor Roermond te kiezen die vervolgens worden tentoongesteld op de verkiezingsborden.

Lees meer

Over: het ontdekken waard

Op vakantie genieten we van mooie en bijzondere plekjes die we daar ontdekken. We verdiepen ons in de cultuur en historie, maken tochten door de natuur en beklimmen de hoogste toren voor het mooie uitzicht. Maar waarom doen we dat niet in onze eigen stad?

Lees meer